Κόσμος

Κορωνοϊός-Βρετανία: Βυθίζεται σε τοπικά lockdown λόγω έξαρσης κρουσμάτων

16.10.2020 | 13:23 Eνσωμάτωση

Σαρώνει την Μεγάλη Βρετανία ο κορωνοϊός.

Ειδικότερα, μόνο χθες τα κρούσματα ήταν 18,980 και καταγράφηκαν 138 νεκροί.

Η μία μετά την άλλη οι περιοχές της Βόρειας Αγγλίας μπαίνουν σε στη ζώνη υψηλού κινδύνου με κλείσιμο. Από τα μεσάνυχτα το Λονδίνο μπαίνει πλέον στο δεύτερο, υψηλό επίπεδο κινδύνου με απαγόρευση συναθροίσεων ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά. «Μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας» δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Η Ουαλία επιβάλλει πλέον απαγόρευση εισόδου σε όσους φτάνουν στη χώρα από περιοχές υψηλού ή πολύ υψηλού κινδύνου από την Αγγλία.

Στη Βόρειο Ιρλανδία απαγορεύονται οι διανυκτερεύσεις σε άλλα σπίτια, κλείνουν παμπ και εστιατόρια, τα μαθήματα σε πανεπιστήμια θα παραδίδονται μόνο διαδικτυακά, και ο κόσμος ενθαρρύνεται να μην μπαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε περιοχές όπως το Ντέρι τα κρούσματα πλησιάζουν τα 1000 ανά 100.000 κατοίκους. Με τα νέα μέτρα η μισή Βρετανία, δηλαδή περίπου 30 εκατομμύρια κάτοικοι από τα 65 εκατομμύρια συνολικά στη χώρα θα αντιμετωπίζει διαφορετικά μέτρα κοινωνικής απομόνωσης.

Έτσι αυξάνονται οι φωνές στη Μεγάλη Βρετανία ότι ο πρωθυπουργός, χωρίς να το αναγνωρίζει επισήμως, επιβάλλει ουσιαστικά το lockdown, ώρα με την ώρα μέρα με τη μέρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/10/2020