Οικονομία

Αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Κίνητρα και περιβαλλοντική συνείδηση

16.10.2020 | 13:43 Eνσωμάτωση

Αποφασισμένοι να μειώσουν δραστικά τους ρύπους που συμβάλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι οι Ευρωπαίοι καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες πλέον αναζητούν μέσα μετακίνησης φιλικά προς το περιβάλλον.

Σχεδόν ένα στα 10 οχήματα που πωλούνται στην Ευρώπη, είναι ηλεκτρικά. Ειδικοί εκτιμούν ότι το μερίδιο αγοράς το 2021 της συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοκινήτων, θα φθάσει στο 15% των συνολικών πωλήσεων, με τάση συνεχώς αυξητική.

Η επανάσταση της ηλεκτροκίνησης έχει ξεκινήσει και πλέον αρωγοί σε αυτήν στέκονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με τις περισσότερες να δίνουν κίνητρα αγοράς νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η ελληνική κυβέρνηση μελετά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν μειωμένο ΦΠΑ, επιδότηση της τιμής της αγοράς, ελεύθερη πρόσβαση στις λωρίδες λεωφορείων καθώς και δωρεάν στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας. Σκοπός της είναι να καταστεί η χρήση της ηλεκτροκίνησης πιο ελκυστική.

Επιπλέον, οι οδηγοί θα έχουν σημαντική έκπτωση στα διόδια όλης της χώρας, ενώ θα εξακολουθούν να μην πληρώνουν ούτε τέλη κυκλοφορίας αλλά ούτε και φόρο πολυτελείας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/10/2020