Ελλάδα

Χρυσή Αυγή – Συναγερμός στο Εφετείο: Έστειλαν στους δικαστές κείμενο με ύμνους στο φασισμό και τον Χίτλερ

14.10.2020 | 19:51

Αναστάτωση προξενήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη στο Εφετείο, όπου έφτασαν 4 φάκελοι για τους δικαστές με ύποπτο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η μονάδα του Τμήματος εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Λίγο μετά τις τρεις του μεσημέρι στο Εφετείο έφτασαν τέσσερεις φάκελοι για κάθε ένα από τα μέλη της έδρας ξεχωριστά. Δηλαδή άλλος φάκελος για την πρόεδρο την κ. Λεπενιωτη, άλλοι φάκελοι για τους δυο τακτικούς δικαστές κ. Ντοκο και την κ. Τσουλφόγλου, και τέλος ένας ξεχωριστός φάκελος για την εισαγγελέα την κ. Οικονόμου.

Λόγω των αυστηρών μέτρων οι φάκελοι κρίθηκαν ύποπτοι και στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Μετά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει μέσα σε αυτούς κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Στη συνέχεια άνοιξαν τους φακέλους και διαπίστωσαν ότι μέσα σε κάθε έναν από αυτούς υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα που εξυμνούσε την γερμανική κατοχή και τον φασισμό, ενώ μέσα στους φακέλους ήταν και ένα cd που περιέχει ένα βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή.

Την υπόθεσή ανέλαβε η ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα η Κρατική. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταφέρει να φτάσουν κοντά στην ταυτότητα του ατόμου που έστειλε τους φακέλους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τους φακέλους έστειλε ένας άνδρας περίπου 70 ετών, που δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές, και η αποστολή των φακέλων έγινε από την Αττική.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/10/2020

Ελλάδα