Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Καταφύγιο στις Βρυξέλλες ψάχνει ο Γιάννης Λαγός

14.10.2020 | 13:26

Στα δικαστήρια φώναζε «θα τους κάνω να μην ξέρουν από που θα φύγουν» και τελικά έφυγε αυτός. Μετά την τραμπούκικη εμφάνισή του στο Εφετείο, ο άλλοτε κραταιός νεοναζιστής βουλευτής Γιάννης Λαγός έγινε «καπνός» αναζητώντας καταφύγιο στην ασφάλεια των Βρυξελλών.

H ψευτομαγκιά κράτησε μόλις 48 ώρες. Ο Γιάννης Λαγός μετά το θλιβερό και τραμπούκικο σόου έξω από το Εφετείο μπήκε στο αεροπλάνο και πέταξε για τις Βρυξέλλες.

«Καπνός» ο Λαγός

Οι λεονταρισμοί του Γιάννη Λαγού μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, που κατέθεσε αίτηση αλλαγής της σύνθεσης του δικαστηρίου, είχαν ως στόχο να καθυστερήσει η απόφαση που θα τον στείλει στη φυλακή χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον ηγετικό ρόλο που είχε στην δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος να περιμένει την επιβίβασή του. Με τη μάσκα στο πηγούνι, το κομπολόι και το κινητό στα χέρια.

Άρση ασυλίας

Οι νομικές αρχές στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να άρουν την ασυλία του Γιάννη Λαγού. Αυτό θα συμβεί όταν θα τους κοινοποιηθεί από την Αθήνα η απόφαση του δικαστηρίου. Τότε, στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του.

Έτοιμη η Ιντεπόλ να επέμβει

Εάν η ελληνική αστυνομία δεν εντοπίσει τον Γιάννη Λαγό στην Ελλάδα, τότε θα εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Θα ενημερωθεί η Ιντεπόλ, η οποία θα ζητήσει από την αστυνομία του Βελγίου να εντοπίσει και να συλλάβει τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος και θα εκδοθεί άμεσα στην Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής κονφερασιέ

Ο Γιάννης Λαγός απασχόλησε πολλές φορές της ευρωπαϊκές αρχές με τη συμπεριφορά του. Με συμπεριφορά κονφερασιέ μέσα στο ευρωκοινοβούλιο πρωτοστάτησε σε ρατσιστικά σχόλια και φασιστικές τοποθετήσεις, προκαλώντας αμηχανία και προβληματισμό στις Βρυξέλλες.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/10/2020

Ελλάδα