Ελλάδα

Μανιάτης στο MEGA: Φοβάμαι ότι θα δούμε μορφώματα που θα μιμούνται την ατζέντα της Χρυσής Αυγής

14.10.2020 | 20:26 Eνσωμάτωση

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο Δημήτρης Μανιάτης, Αρθρογράφος Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»για το τέλος της ναζιστικής οργάνωσης.

Είχε προηγηθεί η ετυνηγορία του λαού, έρχεται και αυτή της πολιτείας της δικαιοσύνης και παρότι το δικαστικό σκέλος είναι ακόμα σε εξέλιξη, στάθηκε στο… ύψος των περιστάσεων με προσοχή, με τεκμηρίωση της εγκληματικής οργάνωσης , και θα δούμε την κατανομή των ποινών.

«Τελειώσαμε; Νομίζω πως όχι», σημείωσε.

«Φοβάμαι ότι θα δούμε μορφώματα που θα μιμούνται την ατζέντα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Το πρόβλημα είναι η ατζέντα. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, αυτοί που ζητάνε ηλεκτροφόρα σύρματα για τους μετανάστες, η αποθέωση του ανορθολογισμού, αυτοί που λένε ότι δεν υπήρχε νεκρός, δεν υπάρχει κορωνοϊός. Ότι οι ξένοι παίρνουν επιδόματα και δεν ζουν οι Έλληνες», υπογράμμισε.

«Να μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είχε αντιπροσώπευση σε μια σειρά οργάνων, κι αυτό πρέπει να προβληματίσει τον πολίτη. Γιατί τι είναι ο λαϊκισμός; οι εύκολες απαντήσεις σε σύνθετα ερωτήματα κι αυτό η Χρυσή Αυγή ήξερε να το κάνει πολύ καλά. Αυτό είναι το κομμάτι του πολίτη. Υπάρχει και το κομμάτι της πολιτείας, η διεύρυνση της δημοκρατίας.Αντιμετωπίζεις την ανεργία, τις αδικίες, την εξαθλίωση. Να ξαναφτιάξουμε κοινωνικό συμβόλαιο.Να αποκτήσει ο κόσμος πίστη στους θεσμούς, κι όχι πίστη σε αυτούς τους τύπους».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/10/2020