Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα των ποινών έφτασε – Έτοιμα τα κελιά για τους καταδικασθέντες

14.10.2020 | 13:07 Eνσωμάτωση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να ανακοινώσει τις ποινές που θα επιβληθούν στους 57 καταδικασθέντες.

Αφού ανακοινωθούν οι ποινές το δικαστήριο θα ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, θα ανακοινώσει την πρότασή της για το κατά πόσο η έφεση που θα ασκηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης έχει ανασταλτική δύναμη, πρόταση στην οποία θα τοποθετηθούν οι δικηγόροι.

Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.

Αστυνομικοί τόσο με πολιτικά όσο κ ένστολοι θα πάνε στα σπίτια των καταδικασμένων με τη δικαστική απόφαση κ θα προχωρήσουν στις συλλήψεις. Εαν κάποιος αποφασίσει να μην ανοίξει θα υπάρχει η δυνατότητα της ενημέρωσης του εισαγγελέα που θα δώσει το πράσινο φως για έφοδο στο σπίτι του ατόμου που δεν θα συνεργάζεται με τις αρχές.

Αφού συλληφθούν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο όπου θα γίνει και η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Από εκεί με ειδικά οχήματα κ με αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα γίνει η μεταγωγή τους πρώτα στην Πέτρου Ράλλη για να ανοιχτεί ο φάκελος τους.

Τέλος αφού ολοκληρωθεί κ αυτή η διαδικασία θα γίνει η μεταγωγή τους στις φυλακές όπου θα έχει αποφασίσει ο εισαγγελέας.

Επιπλέον πονοκέφαλος είναι πολύ κακές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους οι πρώην βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένο κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου είχε φυλακισθεί  στην πρώτη φάση της δικαστικής έρευνας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/10/2020