Ελλάδα

Χρυσή Αυγή – Λαγός: Άρον άρον στις Βρυξέλλες μετά το σόου στο δικαστήριο

13.10.2020 | 20:00 Eνσωμάτωση

H… ψευτομαγκιά κράτησε μόλις 48 ώρες. Ο Γιάννης Λαγός μετά το θλιβερό και τραμπούκικο σόου έξω από το Εφετείο μπήκε στο αεροπλάνο και πέταξε για τις Βρυξέλλες.

Οι λεονταρισμοί του Γιάννη Λαγού μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες που κατέθεσε αίτηση αλλαγής της σύνθεσης του δικαστηρίου είχαν ως στόχο να καθυστερήσει για λίγο ακόμα η απόφαση που θα τον στείλει στην φυλακή χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον ηγετικό ρόλο που είχε στην δράση της Χρυσής Αυγής. Ήταν τόσο βιαστικός να προλάβει την πτήση του για το Βέλγιο που έσπευσε στο αεροδρόμιο λίγη ώρα μετά την εισαγγελική πρόταση για τις ποινές.

Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος να περιμένει την επιβίβασή του. Με τη μάσκα στο πηγούνι, το κομπολόι και το κινητό στα χέρια. Έκατσε στην business class θέση στο αεροπλάνο με προορισμό τις Βρυξέλλες όπου χαίρει ασυλίας ως Ευρωβουλευτής.

Οι νομικές αρχές στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να άρουν την ασυλία του Γιάννη Λαγού. Αυτό θα συμβεί όταν θα τους κοινοποιηθεί από την Αθήνα η απόφαση του δικαστηρίου. Τότε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του.

Εάν η ελληνική αστυνομία δεν εντοπίσει τον Γιάννη Λαγό στην Ελλάδα τότε θα εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Θα ενημερωθεί η Ιντερπόλ η οποία θα ζητήσει από την αστυνομία του Βελγίου να εντοπίσει και να συλλάβει τον Γιάννη Λαγό ο οποίος και θα εκδοθεί άμεσα στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Λαγός απασχόλησε πολλές φορές της ευρωπαϊκές αρχές με την συμπεριφορά του. Με συμπεριφορά κονφερασιέ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο πρωτοστάτησε σε ρατσιστικά σχόλια και φασιστικές τοποθετήσεις προκαλώντας αμηχανία και προβληματισμό στις Βρυξέλλες.

Ο Γιάννης Λαγός αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης μέχρι 15 χρόνια για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/10/2020