Ελλάδα

Κακοκαιρία: Τρεις τραυματίες – Μια γυναίκα στην εντατική του Ευαγγελισμού

13.10.2020 | 20:53 Eνσωμάτωση

Με πεδίο μάχης μοιάζει η οδός Μαρίνου Αντύπα στο Ηράκλειο και πολλοί ακόμη δρόμοι σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Εκεί και για δέκα περίπου λεπτά, τα ξημερώματα ξέσπασε όλη η μανία της κακοκαιρίας που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας από τη Δυτική Ελλάδα. Στέγες και τοίχοι κατέρρευσαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, τσιμεντένιες κολώνες της ΔΕΗ γκρεμίστηκαν. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μια γυναίκα νοσηλεύεται, καθώς ο τοίχος του σπιτιού της κατέρρευσε ενώ βρισκόταν μέσα σε αυτό. Μιλώντας στο Mega ο γιος της περιγράφει τις δραματικές στιγμές.

Άνθρωποι που σώθηκαν από θαύμα…

Άνθρωποι που δεν μπορούν να πιστέψουν πως οι περιουσίες τους χάθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά.

Μια ολόκληρη γειτονιά του Νέου Ηρακλείου, σχεδόν ισοπεδώθηκε από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μια γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό. Τραυματίστηκε όταν κατέρρευσε ο τοίχος του σπιτιού της.

Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, ξηλώθηκαν στέγες, πλημμύρισαν σπίτια, προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες ενώ από σπίτια και μπαλκόνια ο αέρας “σήκωσε” ακόμα και βαριά αντικείμενα οικοσκευής.

Το φαινόμενο «γραμμή λαίλαπας» στην Αττική

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλιάνο το καιρικό φαινόμενο που ονομάζεται Γραμμή Λαίλαπας, ξεκίνησε αργά το βράδυ από τα επτάνησα, για να φτάσει τα ξημερώματα στην Αττική. Στην οδό Μαρίνου Αντύπα στο νέο Ηράκλειο, η λαίλαπα έδειξε… τα δόντια της.

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονταν από τα ξημερώματα πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή έχουν πέσει περισσότερα από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ.

Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν στη διάρκεια της εικοσάλεπτης καταιγίδας που έπληξε την Αττική.

Η κακοκαιρία “χτύπησε” και στο Ιόνιο αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, ενώ τα κύματα από τον Θερμαϊκό “κάλυψαν” τη λεωφόρο Νίκης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/10/2020