Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Έφτασε η ώρα της τιμωρίας – «Μου είπαν ότι θα με σκοτώσουν» λέει θύμα της οργάνωσης στο MEGA

13.10.2020 | 09:35 Eνσωμάτωση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της τιμωρίας που θα επιβάλλει το δικαστήριο στα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, μετά την πολύωρη εμπλοκή που προκάλεσε στη δίκη το κακοστημένο σόου του Γιάννη Λαγού, που τελικά έπεσε στο κενό.

Η συνέχεια της πολύκροτης δίκης, θα δοθεί στις 11 το πρωί της Τρίτης με προεδρεύουσα τη Μαρία Λεπενιώτη, και η διευθυντική ομάδα και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δεν έλαβαν κανένα ελαφρυντικό, αντιμετωπίζουν τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές.

Τι προβλέπει η διαδικασία σήμερα

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, αναφέρθηκε στη σημερινή διαδικασία και το τι περιμένουμε.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με την Εισαγγελέα Έδρας η οποία θα υποβάλει την πρότασή της για τις ποινές.

Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφασή του για το ύψος της ποινής κάθε κατηγορούμενου.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης ώστε αύριο, αφού ανακοινωθούν οι ποινές, το δικαστήριο να ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

«Δεν είναι δεσμευτική η επιβολή της μέγιστης των ποινών για το δικαστήριο ακόμη και χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού. Απλά οι πιθανότητες να επιβληθούν υψηλές ποινές είναι αυξημένες».

Επιπλέον, δεν προβλέπεται εξαγορά της ποινής για τους καταδικασθέντες που τους έχει επιβληθεί κάθειρξη.

«Μου υποσχέθηκαν ότι δε θα φύγω ζωντανός»

Την ίδια στιγμή και μετά την καταδικαστική απόφαση της δικαιοσύνης, πληθαίνουν οι καταγγελίες των θυμάτων της οργάνωσης.
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, θύμα της Χρυσής Αυγής και μέλος νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση τρεις φορές και κατήγγειλε στοχοποίησή του από τοπικά στελέχη της οργάνωσης στη Σαλαμίνα.

«Με κυνήγησαν περίπου 15 άτομα και την γλύτωσα τυχαία. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής μου υποσχέθηκε ότι δε θα φύγω ζωντανός από την περιοχή μου».

Ο κ. Παπαμιχαήλ τόνισε ότι μετά την καταδικαστική απόφαση της δικαιοσύνης τα τοπικά στελέχη δρουν υπόγεια πλέον και συνεχίζουν τις άσχημες συμπεριφορές, ενώ δήλωσε ότι αρκετοί έχουν μετακομίσει σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 13/10/2020