Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Ισόβια στον Ρουπακιά προτείνει η Εισαγγελέας – 13 χρόνια για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης

13.10.2020 | 11:36

13 χρόνια στον Μιχαλολιάκο και το διευθυντήριο, 7 χρόνια στα εκτελεστικά μέλη και 5 χρόνια σε όσους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά πρότεινε η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου. Ισόβια για τον Ρουπακιά.

Η Εισαγγελέας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προτείνει  την ισόβια κάθειρξη του Γιώργου Ρουπακιά.

Ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και επτά ετών στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας κ. Οικονόμου.

Ουσιαστικά οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Παππάς, Γερμενής και ο Λαγός, εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν 13 χρόνια.

Επτά χρόνια κάθειρξης με βάση την πρόταση της εισαγγελέως αντιμετωπίζουν: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αντώνη Γρέγος, Πολύβιο Ζησιμόπουλος, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούσης, Νίκο Κούζηλος και Δημήτρη Κουκούτσης.

Και 5 χρόνια για τους πρώην βουλευτές: Αρβανίτη, Μίχο, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο.

Για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνεργεία στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελεας ζητά να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών. Για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατελη προτάθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονια και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξης.

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ζητά ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ ζητά να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα. Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζιδάκης ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και για αυτόν ζητά ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέα πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιακος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 13/10/2020

Πολιτική