Ελλάδα

Πώς θα λειτουργεί η εστίαση – «Δεν έρχονται νέα μέτρα στον κλάδο» λέει ο Παν. Σταμπουλίδης

13.10.2020 | 08:29 Eνσωμάτωση

Στα νέα μέτρα που ισχύουν στα καταστήματα εστίασης αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Στο ερώτημα γιατί είναι η υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την αναμονή στα εστιατόρια, ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε πως «αυτό που έχει μεγάλη σημασία σε έναν κλειστό χώρο είναι ο χρόνος παραμονής του πληθυσμού».

«Όταν υπάρχει αναμονή ή δεν τηρείται η απόσταση, είναι αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να φέρουμε μάσκα» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «ξεκάθαρο» το πλάνο το μέτρων με «άπλους κανόνες».

Σε ότι αφορά στην κλιμάκωση των επίπεδων πληρότητας στα καταστήματα, έκανε λόγο πως «πρέπει να διατηρήσουμε ικανό πληθυσμό σε ασφάλεια στους χώρους αυτούς».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν θα ακολουθήσουν νέα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων με μέσα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η αναστολή εργαζομένων.

Τέλος, σχετικά με τα μεζεδοπωλεία που λειτουργούν σαν κέντρα διασκέδασης, είπε ότι περιορίστηκε ακόμα περισσότερο ο κόσμος που θα βρίσκεται εντός αυτών, καθώς θα λειτουργούν με το 30% του πληθυσμού της.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 13/10/2020