Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή για να περιορίσουμε τη διασπορά στα αστικά κέντρα

13.10.2020 | 18:16

Στην αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη αναφέρθηκε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Για αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη έκανε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, φέρνοντας ως παράδειγμα τις Ιταλία Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Δανία αλλά και Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, επεσήμανε πως στην Ελλάδα βλέπουμε έναν αριθμό διαγνώσεων που κυμαίνεται από 300 έως 400.

«Πρέπει να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί προς το παρόν» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σταθεροποίηση κρουσμάτων στην Αττική, η οποία παραμένει.

Επίσης, σχολίασε ότι όσο μεγαλύτερος ο πληθυσμός που έχει μολυνθεί τόσο πιο δύσκολο είναι να περιοριστεί η διασπορά του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η εφαρμογή και αποτελεσματικότητα των μέτρων σε ένα χωριό είναι πιο δυναμική συγκριτικά με μια πόλη».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσήλωση στα μεγάλα αστικά κέντρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, υπενθυμίζοντας πως πρέπει να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τα μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 13/10/2020

Ελλάδα