Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μετατάξεις υγειονομικών σε νοσοκομεία αναφοράς

13.10.2020 | 20:37

Yγειονομικούς από διάφορα νοσοκομεία, σε αυτά του Ευαγγελισμού και του Σωτηρία, μετατάσσει το υπουργείο υγείας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν για τη στελέχωση των νέων μονάδων εντατικής θεραπείας. Οι μετατάξεις έχουν ωστόσο ως αποτέλεσμα την υποστελέχωση των υπόλοιπων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως συμβαίνει με τον Ερυθρό Σταυρό, τη στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα νοσοκομεία υποδέχονται πλέον covid ασθενείς.

Φύλλο πορείας για την πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοιού, παίρνουν υγειονομικοί από διάφορα νοσοκομεία της αττικής. Προορισμός τους το μέτωπο στις εντατικές τους Ευαγγελισμού και του Σωτηρία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στις εφημερίες του Ερυθρού, όπου κλήθηκαν για εφημερία ακόμη και ενδοκρινολόγοι, τη στιγμή μάλιστα που 49 κλίνες έχουν δοθεί για covid περιστατικά.

« Το αποτέλεσμα είναι να έχουν καταρρεύσει οι εργαζόμενοι, να έχουν εξαντληθεί. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο. Δεν μπορεί χωρίς δυνατούς εργαζόμενους και υγιείς να νοσηλεύσεις . Είναι επικίνδυνο».

Εξάντληση κι ελλείψεις

Οι ανάγκες όμως του νοσοκομείου τρέχουν, καθώς στις εφημερίες πλέον συρρέουν και covid περιστατικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση.

«Αν εγώ ζητήσω μια αξονική για ανεύρυσμα πιθανόν να υπάρχουν 15 από covid που χρειάζονται για θώρακα… υπάρχει μια πίεση».

Ο Γιώργος Κασιανίδης γιατρός στην κλινική κορωνοιού περιγράφει στο mega τα όσα βιώνει καθημερινά.

«Οι ελλείψεις στην κλινικη κορωνοιού είναι πολλές δεν υπάρχουν τεστ, δεν υπάρχει υπέρηχος δεν υπάρχει αξονικός».

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο καθώς εργαζόμενοι που εκτίθενται στο ιο βγαίνουν σε καραντίνα χωρίς κανείς να τους αντικαθιστά

«Συνάδερφος νοσηλεύτρια στην κλινική covid νόσησε από τον ιο ήρθε στο νοσοκομεία μας , τη διώξαμε να πάει σπίτι της και να γυρίσει όταν εφημέρευε».

«Η έκθεση μας είναι μεγάλη. Το ιικο φορτίο είναι υψηλό τα μεταφέρουμε σπίτι μας αυτά».

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα προσλήψεις προκειμένου να μπορέσουν τα νοσοκομεία στο σύνολό τους, να ανταπεξέλθουν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας η δυναμική του οποίου θα φανεί τον επόμενο μήνα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/10/2020

Ελλάδα