Ελλάδα

Αρτέμης Ματθαιόπουλος: Από ακραίος ναζιστής, «γαμπρός» του Μιχαλολιάκου

13.10.2020 | 16:49

Η πορεία και η άνοδος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής συνδέθηκε από πολλούς με την κόρη του αρχηγού.

Στα νιάτα του με μακρύ μαλλί να χαιρετάει ναζιστικά σε συναυλίες της εγκληματικής οργάνωσης και 10 χρόνια μετά,  με κοστούμι στα έδρανα της βουλής, να προσπαθεί να πείσει πως δεν είναι θαυμαστής του Χίτλερ κι των Ες Ες, που υμνούσε με το μουσικό του συγκρότημα…

«Ελληνικά Ες Ες τον ήλιο χαιρετούν

λιγδιάρη προδότη σε ποδοπατούν.»

Από μπασίστας του συγκροτήματος Πογκρόμ σε συνεδριάσεις της βουλής και από τα ναζιστικά πάρτι που προκάλεσαν σάλο, στα εγκαίνια γραφείων του συνδέσμου και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη…

Η πορεία και η άνοδος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής συνδέθηκε από πολλούς με την κόρη του αρχηγού. Οι δυο τους γνωρίστηκαν κάπου στα μέσα της δεκαετίας τoυ 2000 όταν το μετέπειτα διευθυντικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, δήλωνε αφοσιωμένο στη μουσική…

«Μια σφαίρα στο κεφάλι τους

πρέπει να σφηνωθεί

να ξεβρωμίσει ο τόπος

κανείς να μην σωθεί.

Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά

μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.

Μίλα ελληνικά ή ψόφα!

Μίλα ελληνικά ή ψόφα!»

Με την Ουρανία Μιχαλολιάκου παρουσιάζουν διαδικτυακές εκπομπές του συνδέσμου. Δίνουν το παρόν σε επεισοδιακές συγκεντρώσεις όπως αυτή στα Γιαννιτσά κ σκέφτονται τρόπους για κερδίσουν ψηφοφόρους.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος βρίσκεται στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής και ο Νίκος Μιχαλολιάκος τον στέλνει το 2012 υποψήφιο στις Σέρρες, όπου καταφέρνει να εκλεγεί.

Μέσα στη βουλή είναι πολύ πιο προσεκτικός από άλλους ομοϊδεάτες του…

Οι φασιστικές απόψεις του αποτυπώνονται στους στίχους των τραγουδιών του, με κορυφαία στιγμή το βίντεο ντοκουμέντο από συναυλία της Χρυσής Αυγής το 2005.

Εκ των υστέρων βέβαια, ο ίδιος δηλώνει ασθενή μνήμη… «Δεν θυμάμαι όλα όσα έκανα στα νιάτα μου. Μου άρεσαν πολλά τραγούδια και είχα πάει σε πολλές συναυλίες. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν είχα πάει στη συγκεκριμένη που έδειχναν».

«Τους βλέπω σε πλατείες, τους βλέπω στη δουλειά

τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά.

Μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.

Μίλα ελληνικά ή ψόφα!»

Ενώπιον της δικαιοσύνης αρνήθηκε ότι είχε ηγετικό ρόλο στη Χρυσή Αυγή, χωρίς να καταφέρει να πείσει…

Ματθαιόπουλος: Δεν γνωρίζω καν ποιες είναι οι πράξεις που μου αποδίδονται.

Πρόεδρος: Δεν πήρατε την δικογραφία;

Ματθαιόπουλος: Είμαι αθώος. Βρίσκομαι εδώ γιατί διετέλεσα βουλευτής του κόμματος. Αυτή είναι η πράξη που μου αποδίδεται. Δεν θα απολογηθώ για τα τραγούδια μου.

Ροκ για την πατρίδα είναι η μουσική μας

παράσιτα και ξένους δεν θέλουμε στη γη μας.

Ροκ για την πατρίδα είναι η μουσική μας

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου στο κόμμα, και πως δεν είχε ακούσει τίποτα στα γραφεία του συνδέσμου για τη δολοφονία Φύσσα και τις υπόλοιπες αιματηρές επιθέσεις…

Η πρώτη άρση ασυλίας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου έγινε το 2014 για τη διερεύνηση καταγγελίας, που τον ενέπλεκε σε ξυλοδαρμό και ληστεία το 2005…

«Ο άνθρωπος που με έχει κατηγορήσει για ληστεία το 2005, ο άνθρωπος δηλαδή ο οποίος μετά από μία συμπλοκή που δημιούργησε ο ίδιος όντας χρήστης ναρκωτικών ουσιών, προφανώς σε μια σύγκρουση η οποία είχε να κάνει με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, έχασε ένα τσαντάκι, το οποίο εγώ ο ίδιος στην κατάθεσή μου στην αστυνομία είπα ότι γνωρίζω πού βρίσκεται και έδειξα στις αστυνομικές αρχές τον τόπο που βρίσκεται το συγκεκριμένο τσαντάκι.»

Τότε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατάφερε να αφεθεί ελεύθερος, αφού για… «ανεξήγητο» λόγο στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας.

Μετά από 6 χρόνια η κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα για τον ίδιο…

Ροκ για την πατρίδα είναι η μουσική μας

παράσιτα και ξένους δεν θέλουμε στη γη μας.

Ροκ για την πατρίδα είναι η μουσική μας

Η μάχη των ελαφρυντικών δεν απέδωσε ούτε για εκείνον και πλέον ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος περιμένει να ακούσει την ποινή του, για τα πεπραγμένα του στην εγκληματική οργάνωση.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 13/10/2020

Ελλάδα