Ελλάδα

Χρυσή Αυγή – Στην τελική ευθεία για τα ελαφρυντικά – «Άκυρο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση εθνικιστών

12.10.2020 | 06:39

Σήμερα Δευτέρα, στις 10 το πρωί αναμένεται η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, να ανακοινώσει την απόφαση επί των ελαφρυντικών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας θα προτείνει τις ποινές για κάθε έναν εκ των καταδικασθέντων, θα τοποθετηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης και το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του επί των ποινών για τους διευθυντές και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Επόμενο στάδιο, το εάν η έφεση των 57 ενόχων θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, απόφαση που θα κρίνει ποιοι εξ αυτών θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, οι καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως δεκαπέντε χρόνια ενώ με ελαφρυντικό μέχρι οκτώ έτη.

Στο μεταξύ με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής απαγορεύθηκε η συγκέντρωση εθνικιστών, στην οποία καλούσε ο Γιάννης Λαγός για σήμερα στις 9 το πρωϊ έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής η Γ.Α.Δ.Α., «η απαγόρευση της συνάθροισης επιβάλλεται καθώς από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια».

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 12/10/2020

Ελλάδα