Κόσμος

Στις κάλπες οι Τουρκοκύπριοι – Ο εκλεκτός του Ερντογάν

11.10.2020 | 13:46

Τον νέο κατοχικό τους ηγέτη «εκλέγουν» σήμερα οι Τουρκοκύπριοι, καθώς πραγματοποιούνται οι παράνομες «προεδρικές εκλογές».

Για τις παράνομες «εκλογές» υποβλήθηκαν 11 υποψηφιότητες, από τις οποίες οι τέσσερις είναι κομματικές και οι επτά ανεξάρτητες.

Αναλυτές προβλέπουν μια «μάχη» ανάμεσα στον Μουσταφά Ακιντζί, τον Ερσίν Τατάρ, που στηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν, και στον Τουφάν Ερχιουρμάν.

Ο Τατάρ, ήταν αυτός που βρέθηκε στα πανηγύρια του ψευδοκράτους για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ενώ όσον αφορά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλούσε σε αναίρεση, ο Τατάρ αντέδρασε σημειώνοντας «αυτό που αναμένω από το ΣΑ του ΟΗΕ είναι να δει τις πραγματικότητας στην Κύπρο».

Ανοιχτοί λογαριασμοί στον β’ γύρο

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως πρόκειται για διαδικασία δύο γύρων, καθώς δύσκολα οποιοσδήποτε από τους υποψήφιους θα μπορούσε να αγγίξει το 50% των ψηφοφόρων.

Το πιθανότερο είναι οι Ακιντζί και Τατάρ να βρεθούν απέναντι την ερχόμενη Κυριακή, εκπροσωπώντας την Αριστερά και τη Δεξιά αλλά και διαφορετικές φιλοσοφίες για την σχέση με την Τουρκία και το Κυπριακό. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και κάποιο από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/10/2020

Κόσμος