Υγεία

Έκκληση Κοτανίδου μέσα από το MEGA για την αποφυγή συνωστισμών

11.10.2020 | 21:26

Την ανάγκη να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού επανέλαβε μιλώντας στα MEGA Γεγονότα η Αναστασία Κοτανίδου.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ σημείωσε ότι τα διαθέσιμα κρεβάτια για ασθενείς με Covid-19 παραμένουν σταθερά σε ικανοποιητικό αριθμό.

Όπως τόνισε μιλώντας στην Κατερίνα Παναγοπούλου, φτάνουν στα 30-32 από το σύνολο των 122 που υπάρχουν στην Αττική, την ώρα που στην υπόλοιπη χώρα η πληρότητα φτάνει στο 20-25%.

«Συνήθως στις εντατικές η πληρότητα φτάνει στο 95%» πρόσθεσε η κυρία Κοτανίδου, εξηγώντας πως οι 13 θάνατοι που παρουσιάστηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ οφείλονται και στην καθυστέρηση της αποστολής των στοιχείων από κάποιες μονάδες υγείας.

«Είμαστε ακόμα σε αχαρτογράφητα νερά» υπογράμμισε η επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την πρόοδο της θεραπείας του ιού, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα που να είναι στοχευμένα στη θεραπεία του Covid-19.

«Το μόνο που έχει βρεθεί διεθνώς είναι πως η προσθήκη κορτιζόνης στη θεραπεία των ασθενών μπορεί να έχει καλύτερη επιβίωση για τους βαριά ασθενείς» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, η κυρία Κοτανίδου υπογράμμισε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων που θα έθετε σε συναγερμό τη χώρα, καθώς αυτό εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, ενώ πρόσθεσε πως η καθολική χρήση μάσκας θα πρέπει να ακολουθηθεί πιστά αν αποφασιστεί.

«Έχουμε πει να μην υπάρχει συνωστισμός, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν ακολουθείται» κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/10/2020

Υγεία