Ελλάδα

Ποιά νέα μέτρα έρχονται εάν η Αττική περάσει στο «κόκκινο»

10.10.2020 | 19:56

Η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής ανησυχεί την κυβέρνηση και γι αυτό είναι προετοιμασμένη να πάρει πρόσθετα μέτρα στην περίπτωση που η πιο πολυπληθής περιοχή της χώρας μπει στο κόκκινο ή στην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη.

Μια σειρά από νέα μέτρα είναι στο τραπέζι στην περίπτωση που η Αττική ή οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια περάσει στο επίπεδο 4, δηλαδή τεθεί σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου.

Αν συμβεί αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Επίσης είναι βέβαιο πως στο επίπεδο 4, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – δηλαδή εστιατόρια, μπαρ και καφέ – δεν θα αλλάξουν απλώς ωράριο αλλά θα κλείσουν.

Ωστόσο κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο του αυξημένου κινδύνου θα πρέπει τουλάχιστον να διπλασσιαστούν τα κρούσματα, δηλαδή να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 700 ή 800…

Οι ίδιες πηγές λένε πως η σημερινή είναι εικόνα σταθεροποίησης και πως αν μείνουμε εκεί δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ενώ να προσθέσω ότι αποκλείουν το ενδεχόμενο να κλείνουν τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ στις 10..

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/10/2020

Ελλάδα