Κόσμος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η πανδημία δεν θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς τον σοσιαλισμό

10.10.2020 | 20:14 Eνσωμάτωση

Διάγγελμα τα ..ξημερώματα έκανε έκανε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν σε μία ασυνήθιστη στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών. Ο ισχυρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας ισχυρίστηκε, δε, ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει κανένα κρούσμα κορωνοϊου κάτι που - όπως υποστήριξε«δεν θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς τον σοσιαλισμό».

Λίγο πριν ο δείκτης του ρολογιού δείξει 12 τα μεσάνυχτα ο ακριβοθώρητος Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση.

Φορώντας για πρώτη φορά ένα μοντέρνο γκρι κοστούμι με γραβάτα χαιρέτησε το πλήθος που είχε μαζευτεί και δέχθηκε λουλούδια από τους οπαδούς του.

Ο λόγος ήταν μία μεταμεσονύχτια στρατιωτική παρέλαση της με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών.

Ο ισχυρός ηγέτης, χαμογελαστός , ευχαρίστησε τους άνδρες του στρατού που εργάστηκαν για να μην έχει η χώρα ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊου.

«Πάνω από όλα, νιώθω ευγνώμων για το λαό μας που είναι απόλυτα υγιής».

Ο ίδιος δεν φορούσε μάσκα όπως και κανένας από τους στρατιώτες της παρέλασης.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράσταση μου στους πολίτες όλου του κόσμου που αγωνίζονται εναντίον ενός μοχθηρού ιού.Ειλικρινά εύχομαι ο κόσμος να είναι υγιής, χαρούμενος και γελαστός.

Τόνισε επίσης ότι ο ιός «δεν θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς τον σοσιαλισμό». Δήλωσε επίσης βέβαιος ότι η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί και «οι λαοί των δύο χωρών, της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, θα ενώσουν ξανά τα χέρια».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/10/2020