Ελλάδα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η γιορτή έξω από το Εφετείο – Νέες εικόνες

09.10.2020 | 13:12 Eνσωμάτωση

Νέες εικόνες από τα προχθεσινά επεισόδια που διέλυσαν την μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το εφετείο αναρτήθηκαν σε γνωστό ιστότοπο αντιεξουσιαστών. Πάντως, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του ΜέΡΑ 25, φορείς και οργανώσεις κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Νεαροί με αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη και κουκούλες σπάνε με
κοντάρια τα τζάμια στις κλούβες της αστυνομίας.

Λίγα λεπτά αργότερα άλλη ομάδα κουκουλοφόρων κάνει επίθεση με βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς.

Είναι νέες εικόνες των επεισοδίων που έγιναν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας το πρωί της Τετάρτης, οι οποίες ανέβηκαν σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών.

Στο βίντεο φαίνονται νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπα τους να προκαλούν ζημιές σε λεωφορεία των ΜΑΤ που έχουν σχηματίσει κλοιό στη διασταύρωση με την οδό Λουκάρεως μπροστά στο Εφετείο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους απομακρύνουν με ρίψη νερού από το ειδικό όχημα που βρίσκεται πίσω από τα λεωφορεία αλλά και με χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά αργότερα, αντιεξουσιαστές ρίχνουν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν μαζί τους και πυροσβεστήρες.

Στήνουν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜέΡΑ25 αλλά και οργανώσεις και συλλογικότητες που συμμετείχαν στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση, κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Σύμφωνα με την αστυνομία έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους και ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε. Επίσης έκανε λόγο για πάνω από 150 μολότοφ που έπεσαν κυρίως στην διάρκεια καταδίωξης στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/10/2020