Πολιτική

Κορωνοϊός: Με ταχυδρομικό κώδικα οι ειδοποιήσεις για το τι ισχύει στην κάθε περιοχή

09.10.2020 | 14:03

Σήμερα θα παρουσιαστεί ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων.

Το πλαίσιο των επιπέδων μέτρων και κανόνων θα βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες. Το πρώτο επίπεδο θα είναι αυτό της ετοιμότητας, το δεύτερο της επιτήρησης, το τρίτο της αυξημένης επιτήρησης και το τελευταίο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου.

Για να δούμε ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή που μας ενδιαφέρει είτε θα επιλέγουμε περιφερειακή ενότητα και Ταχυδρομικό Κώδικα, είτε θα πατάμε με το ποντίκι στο σημείο που θέλουμε και θα βλέπουμε το επίπεδο επικινδυνότητας, (πχ. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Επίπεδο 3. Υψηλό). Εάν θέλουμε θα πατάμε για λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που προβλέπονται στην περιοχή.

Στο μεταξύ ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το ενδεχόμενο να κλείνουν τα καταστήματα μία ώρα αργότερα, συμπληρώνοντας ότι «δεν θα ανακοινωθούν σήμερα νέα μέτρα». «Μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1π.μ.», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Πρόκειται για ένα αίτημα που είχαν διατυπώσει οι εστιάτορες. Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πολιτικού συντάκτη του MEGA Γιάννη Χρηστάκου με βάση πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, κάτι τέτοιο δεν προκρίνεται. Κι αυτό διότι σε λίγες εβδομάδες που ο καιρός θα αλλάξει, αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο νέων μέτρων μείωσης του ωραρίου εάν κριθεί ότι σε κάποια περιοχή αυξάνει ο βαθμός επικινδυνότητας.

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/10/2020

Πολιτική