Ελλάδα

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή: Αντίστροφη  μέτρηση για ποινές και φυλάκιση

09.10.2020 | 13:39

Με τους συνηγόρους των χρυσαυγιτών να ζητούν ελαφρυντικά επιστρατεύοντας κάθε πιθανό και απίθανο επιχείρημα, διέκοψε χθες το βράδυ το δικαστήριο. Σήμερα η συνέχεια της ιστορικής δίκης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δευτερολογίες. Αναμένεται η απόφαση επί των ελαφρυντικών και στη συνέχεια το δικαστήριο θα εισέλθει στον σκληρό πυρήνα της απόφασης με την ανακοίνωση των ποινών, αφού προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως.

Η διαδικασία ξεκίνησε με μια τοποθέτηση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αίσθηση.

Συγκεκριμένα, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που υπήρξαν χθες από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ήθελε να διευκρινίσει ότι δε λιγοψύχησε και εμμένει στην πρότασή της ότι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να κριθούν αθώοι για τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τους δικηγόρους υπεράσπισης να ζητούν ελαφρυντικά. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, το δικαστήριο θα διακόψει, θα κάνει διάσκεψη και θα ανακοινώσει την απόφασή του για το αν οι καταδικασθέντες δικαιούνται ελαφρυντικά και ποια.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό, θα ακολουθήσει η διαδικασία των ποινών, η οποία πιθανόν να ξεκινήσει τη Δευτέρα. Πρώτα θα προτείνει η εισαγγελέας της έδρας, στη συνέχεια να τοποθετηθούν οι δικηγόροι υπεράσπισης και τέλος να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης σημειώθηκε και μια προκλητική συμπεριφορά από την πλευρά ενός κατηγορουμένου που ήταν παρών στο δικαστήριο. Απευθύνθηκε σε έναν φωτορεπόρτερ και του ζήτησε βράζοντάς τον να μην τον βγάζει φωτογραφίες. Τότε η πρόεδρος παρενέβη και είπε πως οι φωτορεπόρτερ κάνουν τη δουλειά τους και φωτογραφίζουν μόνο την έδρα του δικαστηρίου, ενώ στη συνέχεια οι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν να μη φωτογραφίζονται.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/10/2020

Ελλάδα