Πολιτική

Πόλεμος Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις ποινές στους Χρυσαυγίτες

08.10.2020 | 20:13 Eνσωμάτωση

Πόλεμος για το ύψος των ποινών που θα επιβληθούν τελικά στην ηγεσία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Στο κέντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται ο νέος Ποινικός κώδικας που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και με τον οποίο υποστηρίζεται ότι υπήρξε σημαντική ελάφρυνση της θέσης όσων καταδικάζονται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Την κόντρα πυροδότησε δήλωση με αιχμές για τον Κώδικα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος παραιτήθηκε από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτιές ανάβει στο πολιτικό σκηνικό το ύψος των ποινών που θα επιβληθούν τελικά στα διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ βάσει του νέου Ποινικού κώδικα.

Η αίσθηση ότι η ΧΑ πέφτει στα μαλακά με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τον ΠΚ παραμονές των εκλογών προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή η αντιπαράθεση για τον ΠΚ εστιάζεται και στο θέμα των εκλογικών δικαιωμάτων για την οργάνωση των Μιχαλολιάκου Κασιδιάρη και ΣΙΑ.

Η παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων μετά την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου απαλείφθηκε και μετατράπηκε σε αυτοδίκαιη πλην όμως αυτό πρέπει να γίνει με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Είναι Συνταγματική επιταγή η τελεσίδικη απόγαση καταδίκης στο ανώτατο δικαστήριο επισημαίνουν οι νομικοί.

Σε παρέμβασή της η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα απαντά και στα περι καθυστερήσεων στη Δίκη σημειώνοντας ότι μετά την επίλυση του ζητήματος της δικαστικής αίθουσας η δίκη επιταχύνθηκε με τέσσερις δικάσιμους την εβδομάδα.

Το θέμα των καθυστερήσεων, επειδή ακουγόταν και όλα αυτά τα χρόνια, εκφέρεται από αυτούς τους ανθρώπους που δεν είχαν περάσει ούτε έξω από το δικαστήριο.

Τη φωτιά της αντιπαράθεση υποδαύλισε ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης ο οποίος συνόδευσε την ανακοίνωση της παραίτησής του από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για τonν ΠΚ που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ .

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κινήσει ήδη τη διαδικασία της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος με το πρώτο στάδιο της αποδοκιμασίας των δηλώσεών του με τον κ. Κοντονή να ανταπαντά με σκληρή γλώσσα.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω.

Σύριζα και Κίνημα Αλλαγής κατέθεσαν τροπολογίες για στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των χρυσαυγιτών ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία μετά την ανακοίνωση των ποινών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/10/2020