Πολιτισμός

Ιερ. Μιχαηλίδης και Ελ. Ράντου μιλούν για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τον πολιτισμό

08.10.2020 | 10:27 Eνσωμάτωση

Οι ηθοποιοί Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Ελένη Ράντου σχολίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα που εφαρμόζονται στον πολιτισμό.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Εφετείου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι ικανοποιήθηκε το αίσθημα δικαίου, τονίζοντας ότι περίμενε μια τέτοια απόφαση. «Η δημοκρατία έχει όπλα και άρχισε να τα χρησιμοποιεί σωστά» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι στη συνολική διαχείρηση του ζητήματος έγιναν λάθη.

Από την πλευρά της, η Ελένη Ράντου τόνισε πως ήταν η χθεσινή η πρώτη μέρα του 2020 που άξιζε, προσθέτοντας πως πλέον «γίνονται τα πράγματα όπως πρέπει να γίνονται».

«Ήταν μια στιγμή που την είχαμε πάρα πολύ ανάγκη» υπογράμμισε η δημοφιλής ηθοποιός, συμπληρώνοντας ότι η στάση της μητέρας του Παύλου Φύσσα αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που έχει στα θέατρα, η Ελένη Ράντου σημείωσε πως από την πλευρά της κυβέρνησης «έχει εξαντληθεί η αυστηρότητα απέναντι στον πολιτισμό». «Μας έχουν φέρει στα όρια της κατάθλιψης» πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε ένα πλαίσιο που και μεις θα το υπηρετήσουμε αυστηρά και να είναι λογικό και να το αφήσουμε να λειτουργήσει» σημείωσε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, σχετικά με τη διαδικασία επανέναρξης των παραστάσεων, καταλήγοντας: «Θέλουμε λίγο παραπάνω προσοχή και λίγο λογική. Ακούμε τους επιστήμονες και στεκόμαστε δίπλα τους».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/10/2020