Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Επεισόδια, χημικά και μολότοφ έξω από το Εφετείο

07.10.2020 | 20:26

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή, μια ομάδα κουκουλοφόρων αμαύρωσε τη διαδήλωση, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Έχουν περάσει λίγα λεπτά από την ανακοίνωση της απόφασης και μια ομάδα κουκουλοφόρων επιτίθεται στα λεωφορεία των ΜΑΤ που έχουν δημιουργήσει φραγμό στη συμβολή της οδού Λουκάρεως με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε δευτερόλεπτα, το ειδικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ απαντά ρίχνοντας νερό στους διαδηλωτές, που επιχειρούν να στήσουν οδοφράγματα.

Πεδίο μάχης η λεωφόρος Αλεξάνδρας

Οι συγκεντρωμένοι απομακρύνονται προς το Πεδίον του Άρεως και τα Εξάρχεια, τοποθετώντας κάδους και διάφορα αντικείμενα ως πρόχειρα οδοφράγματα.

Ακολουθεί ρίψη βομβών μολότοφ και φωτοβολίδων.

Οι αστυνομικοί τους καταδιώκουν. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τη ρίψη των χημικών. Πίσω από τις διμοιρίες ακολουθούν και τα οχήματα ρίψης νερού. Οι κουκουλοφόροι προκαλούν ζημιές σε ΑΤΜ και προσόψεις καταστημάτων.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών ανέβηκε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας προς την οδό Πανόρμου για να αποφύγει τα χημικά. Μια νέα εστία έντασης δημιουργήθηκε λίγα μέτρα πριν από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, προκλήθηκαν ζημιές σε 10 υπηρεσιακά οχήματα.

Όπως υποστηρίζει η αστυνομία, έπεσαν περισσότερες από 150 βόμβες μολότοφ επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, κάτι που δεν αποδέχονται διοργανωτές των συγκεντρώσεων που κάνουν λόγο για υπερβολή αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/10/2020

Ελλάδα