Ελλάδα

Χιλιάδες πολίτες έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

07.10.2020 | 20:03

Ένας λαός γιορτάζει τη μεγάλη του νίκη. Μετά από 5 χρόνια, το δικαστήριο αποφαίνεται. Ένοχοι. Χιλιάδες «παιδιά» της Μάγδας Φύσσα, έξω από το Εφετείο, κατέκλυσαν τους δρόμους για να ενώσουν τη φωνή τους με τη μάνα του δολοφονημένου Παύλου. Του Παύλου που δεν έπαψε ποτέ να ζει.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν από το πρωί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με ένα μόνο αίτημα. Την καταδίκη.

Λίγα λεπτά μετά τις 11, είχε ήδη ανακοινωθεί η δικαστική απόφαση για τα τρία κακουργήματα που συνεκδικάζονταν: τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Όσοι βρέθηκαν έξω από το Εφετείο, ήταν άνθρωποι κάθε ηλικίας. Το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης κοινό σε νέους και μεγαλύτερους.

Με τον κόσμο συστρατεύτηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας έγιναν αντίστοιχες διαδηλώσεις. Ήταν για τη χώρα μια μέρα μεγαλειώδης, ιστορική. Την ημέρα αυτή ο Βασίλης Κικίλιας, ως υπουργός Υγείας, επέλεξε για να συστήσει μέσω του διαδικτύου στους χιλιάδες διαδηλωτές να είναι προσεκτικοί με τον κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/10/2020

Ελλάδα