Κόσμος

Σε κλοιό κορωνοϊού η Ευρώπη – Έτοιμο τέλος του χρόνου το εμβόλιο

07.10.2020 | 20:58

Παράθυρο αισιοδοξίας άνοιξε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί να είναι έτοιμο προς διάθεση έως το τέλος του χρόνου.

Αισιόδοξος για την παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού πιθανόν και εντός τριμήνου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Βρετανία

Αύξηση 25% στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, πάνω από 14,5μιση χιλιάδες νέα κρούσματα και 76 θανάτους, δείχνουν τα τελευταία ημερήσια στοιχεία στην Βρετανία.

Το αλαλούμ συνεχίζεται μετά τα τεχνικά προβλήματα στην καταγραφή των θετικών κρουσμάτων, με αποτέλεσμα οι αρχές να πασχίζουν τώρα για τον εντοπισμό 50.000 επαφών φορέων του ιού.

Ιταλία

Μάθημα στην παραλία με αποστάσεις, για όσο το επιτρέπει ο καιρός, στο Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία, καθώς στη χώρα τα κρούσματα αυξήθηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο κατά 2,5μισι χιλιάδες. 28 ήταν οι θάνατοι.

Η κυβέρνηση Κόντε εξετάζει τώρα νέα αυστηροποίηση των μέτρων.

Δανία

Έξω από το κοινοβούλιο της Δανίας, στην Κοπεγχάγη, μερικές δεκάδες άτομα, όλων των ηλικιών, διαδήλωσαν κατά των περιοριστικών μέτρων.

Παρά τον άπλετο χώρο, πολλοί συμμετέχοντες στην ανοιχτή συγκέντρωση δεν τηρούσαν αποστάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/10/2020

Κόσμος