Πολιτική

Κόντρα Πλεύρη, Σπίρτζη και Βλάχου στο MEGA για τον κορωνοϊό και τις καταλήψεις

05.10.2020 | 10:05

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησαν οι κ.κ. Θάνος Πλεύρης, βουλευτής ΝΔ, Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και Παναγιώτης Βλάχος, γραμματέας επικοινωνίας ΚΙΝ.ΑΛ., αναφορικά με την κατάσταση με τον κορωνοϊό στο κέντρο της Αθήνας αλλά και το θέμα των καταλήψεων.

«Η Αθήνα έχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο. Προχθές έγινε απολύμανση της πλατείας Αγ. Παντελεήμονα και έγιναν rapid τεστ. Δυστυχώς σε πλατείες όπως η Βικτωρίας υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου και μεταναστών, που δεν προσέχουν τόσο επειδή είναι νεαροί. Το κέντρο έχει το επιπλέον πρόβλημα ότι συγκεντρώνει κόσμο από όλα τα προάστια», είπε ο κ. Πλεύρης.

«Η πρόληψη υπήρξε αλλά οι περιοχές που έχουν μεγάλη συγκέντρωση κόσμου είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν. Κάνεις ψεκασμούς σε αυτές τις πλατείες, τους ζητάς να μην συγκεντρώνονται, μπήκαν τα νέα λεωφορεία και το βασικότερο είναι να τηρηθούν τα μέτρα», συνέχισε ο ίδιος.

Μιλώντας για τους πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Πλεύρης είπε ότι «Απευθυνόμαστε σε κόσμο που δε θέλει να συμμορφωθεί. Ακόμα και στο lockdown στις πλατείες αυτές οι μετανάστες δεν υπολόγιζαν τίποτα. Όσοι βρίσκονται εδώ πέρα δεν μπορούν να είναι υγειονομική βόμβα για το κοινωνικό σύνολο. Αναφέρομαι σε αυτούς που περιφέρονται καθημερινά στις πλατείες χωρίς να τηρούν μέτρο. Επειδή είναι 25-26 χρονών έχουν την αίσθηση ότι δεν τους πιάνει τίποτα».

«Δεν μπορεί κανείς να μπει στον πειρασμό να αρχίσει να σχολιάζει τα επιχειρήματα των στελεχών της ΝΔ. Τώρα φταίνε οι μετανάστες. Για τις καταλήψεις φταίνε οι μαθητές. Το μεγαλύτερο “μπαχαλάκι” που υπάρχει στη χώρα είναι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Οι ελλείψεις στους καθηγητές είναι προφανείς. Οι ελλείψεις είναι εμφανείς και στα νοσοκομεία», απάντησε ο κ. Σπίρτζης.

«Δεν ξεπερνά τις δυνατότητες του υπουργού να γίνεται μια φορά την ημέρα απολύμανση στα λεωφορεία, που δεν γίνονται καμία. Δεν γίνεται ούτε μία. Δεν ξεπερνά τη δυνατότητα ενός υπουργού να μην ανατρέψει τον σχεδιασμό που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση για τις προσλήψεις στα σχολεία», συνέχισε ο ίδιος.

«Ο κ. Πλεύρης κάνει ένα τεράστιο λάθος. Φταίνε οι μαθητές, φταίνε οι επιβάτες των λεωφορείων, φταίνε οι τουρίστες, φταίνε οι νέοι που μαζεύονται στις πλατείες και τώρα φταίνε οι μετανάστες. Τρεις μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, μετά την πρόσληψη Ζαρούλια στη Βουλή, έρχεται ο κ. Πλεύρης να ρίξει λάδι στον ξενοφοβικό λόγο. Είναι ντροπή που είναι βουλευτής της Α’ Αθηνών και τα βάζει πάλι με τους μετανάστες. Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, το ζήτημα είναι αν θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία ή κλειστά σχολεία και πρόβλημα στις ελληνικές οικογένειες και στους μαθητές. Για να ανοίξουν τα σχολεία πρέπει να αισθάνονται όλοι ασφαλείς. Η κυβέρνηση έχασε δύο μήνες το καλοκαίρι, δεν έφτιαξε μικρότερα τμήματα, δεν προσέλαβε καθαρίστριες, δεν δημιούργησε συνθήκες για την εκ περιτροπής διδασκαλία. Άρα είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση για την κατάσταση στα σχολεία», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βλάχος.

«Στη θεωρητική προσέγγιση εγώ έχω την πρακτική προσέγγιση ότι έχω μία κόρη και έναν γιο που πηγαίνουν σχολείο σε τάξεις 25 ατόμων και τηρούνται τα μέτρα. Το 0,1% των σχολείων έχει κλείσει λόγω κορωνοϊού. Να νομιμοποιήσουμε καταλήψεις δεν το κάναμε ποτέ, ακόμα και αν συμφωνούσαμε με τους λόγους. Σεβόμαστε τους μαθητές που δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν φροντιστήρια και να πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο», κατέληξε απαντώντας ο κ. Πλεύρης.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 05/10/2020

Πολιτική