Πολιτική

Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση – Στο «τραπέζι» να κλείνουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης

02.10.2020 | 13:17 Eνσωμάτωση

Η δραματική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων εντείνει την ανησυχία κυβέρνησης και επιστημόνων και όλα δείχνουν πλέον ότι νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών.

Προάγγελος μέτρων και η σημερινή δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στο MEGA που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείνει στις 10 το βράδυ η εστίαση.

Χθες σήμανε συναγερμός στην κυβέρνηση καθώς τα κρούσματα πάλι ήταν αυξημένα. Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, ειδικά στην Αττική, θα ληφθούν αποφάσεις. Στόχος είναι να φρεναριστεί ο κορωνοϊός και να αποφύγουμε το lockdown.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείνει η εστίαση στις 10 το βράδυ αλλά τόνισε πως το μέτρο δεν είναι επί θύραις. Πάντως πριν από μερικές ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το είχε αποκλείσει και με τη σημερινή δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης έρχεται πάλι προς συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση από την κυβέρνηση λένε ότι το σχέδιο είναι δυναμικό και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν καλύτερη εικόνα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται προκειμένου να τα χαλαρώσουν ή να τα αυστηροποιήσουν.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/10/2020