Κόσμος

Ποια είναι η Χόουπ Χικς που κόλλησε κορωνοϊό τον Τραμπ

02.10.2020 | 13:07 Eνσωμάτωση

Έντονη είναι η ανησυχία στις ΗΠΑ και όχι μόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, όπως και η Πρώτη Κυρία.

Τα διεθνή μέσα εκτιμούν ότι αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή για τη χώρα και μιλούν ακόμα και για κόκκινο συναγερμό.

Η ίδια συνεργάτης του Τραμπ ταξίδεψε μαζί του την περασμένη Τετάρτη στη Μινεσότα, για μια συνάντηση εργασίας. Πολλοί δημοσιογράφοι είχαν παρατηρήσει ότι αρκετοί συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου είχαν επιδεικτικά αρνηθεί να φορέσουν μάσκα στην αίθουσα, παρότι ήταν παρόντες στην ομιλία του Τραμπ στο Οχάιο.

Η Χόουπ Χικς βρίσκεται στην ομάδα του Αμερικανού προέδρου από το 2016 και είναι πολύ στενή συνεργάτης του. Ήταν διευθύντρια επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο, αλλά εγκατέλειψε το πόστο της για ένα διάστημα και εργάστηκε στο κανάλι Fox Νews. Είναι χαμηλών τόνων αλλά πανίσχυρη στο παρασκήνιο. Πρώην μοντέλο, είχε εργαστεί για την Ιβάνκα Τραμπ στη Νέα Υόρκη και έγινε στη συνέχεια το αυτί του Αμερικανού προέδρου, ενώ η σχέση τους δεν έχει ποτέ διαταραχθεί.

Ο υπουργός εξωτερικών και η σύζυγός του έκαναν το τεστ και βγήκαν αρνητικοί, ενώ το ίδιο τεστ θα κάνει και ο Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/10/2020