Ελλάδα

«Πάμε Δανάη!»: Ποια είναι τα βήματα που ακολουθούμε όταν βρίσκουμε ένα αδέσποτο

02.10.2020 | 10:52

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο κτηνίατρος Λάζαρος Καρανάσιος για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς αν βρει κάποιο αδέσποτο ζωάκι.

Σύμφωνα με τον κ. Καρανάσιο, τα τελευταία χρόνια το αίσθημα της φιλοζωίας των Ελλήνων έχει αυξηθεί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχουν συνδράμει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν λοιπόν, κάποιος εντοπίσει ένα αδέσποτο ζώο μεγαλύτερης ηλικίας, τότε επιτόπου πρέπει να το πάει σε ένα κτηνιατρείο προκειμένου να ελεγχθεί το μικροτσίπ, η ηλεκτρονική δηλαδή ταυτότητα του ζώου, έτσι ώστε να βρεθεί άμεσα ο ιδιοκτήτης του.

Σε άλλη περίπτωση και αν το ζώο είναι μικρό, τότε ακολουθείται η διαδικασία ενός αδέσποτου ζώου. Πρέπει να μεταφερθεί σε ένα κτηνιατρείο ώστε να γίνει η παροχή των βασικών αρχών, κλινική εξέταση, αποπαρασίτωση, αιματολογικοί έλεγχοι κλπ.

Ο κ. Καρανάσιος εξήγησε πως υπάρχουν πολλοί γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με φιλοζωικά σωματεία έται ώστε να μοιραστεί το ιατρικό κόστος.

Videos & Απoσπάσματα από ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! - 02/10/2020

Ελλάδα