Υγεία

Το MEGA στο νοσοκομείο Covid-19 του Ηρακλείου

01.10.2020 | 13:25 Eνσωμάτωση

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην κλινική Covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η κάμερα καταγράφει την προετοιμασία των γιατρών που γίνεται με προσεκτικές κινήσεις, πώς φορούν τις ειδικές στολές λίγο πριν μπουν στον θάλαμο, τον αγώνα που δίνουν στο πλευρό των ασθενών αλλά και τις περιγραφές τους για το πόσο απρόβλεπτος είναι αυτός ο ιός.

Η μάχη με τον αόρατο εχθρό

Σε όλα τα δωμάτια έχουν τοποθετηθεί κάμερες οι οποίες συνδέονται με μια κεντρική οθόνη για να μπορούν οι γιατροί να παρακολουθούν τους ασθενείς συνεχώς.

Η πιο δύσκολη στιγμή στην κλινική είναι όταν ένας ασθενής ξαφνικά παρουσιάζει επιδείνωση και πρέπει επειγόντως να εισαχθεί στη ΜΕΘ.

Όσες φορές και να το έχουν κάνει, πάντα τους πιάνει ένα δέος όταν πρέπει να μπουν σε ένα μολυσματικό δωμάτιο.

Η προετοιμασία για την είσοδο σε έναν μολυσματικό χώρο δεν είναι εύκολη, απαιτεί χρόνο και προσεκτικές κινήσεις.

Η αγωνία και ο φόβος για τον κορωνοϊό

Οι ασθενείς είναι φοβισμένοι, έχουν μια μόνιμη αγωνία στα μάτια τους και κάποιες φορές έχουν τρομερή ανάγκη για οξυγόνο.

Μεταξύ των ασθενών που έχουν νοσηλευτεί στην κλινική του ΠΑΓΝΗ υπήρξαν και νέοι άνθρωποι ή κάποιοι που μέχρι να νοσήσουν δεν πίστευαν στον κορωνοϊό.

Από την αρχή της πανδημίας, η κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει ανταποκριθεί  στην υγειονομική κρίση. Απόδειξη, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε ένα περιστατικό μόλυνσης υγειονομικού αλλά ο φόβος πάντα υπάρχει, τόσο για τους ίδιους όχι και για τις οικογένειές τους, ειδικότερα εάν οι συνθήκες δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/10/2020