Κόσμος

Κύμα μαζικών αεροπορικών απολύσεων σε δύο αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες

01.10.2020 | 13:33 Eνσωμάτωση

Σε χιλιάδες απολύσεις προχωρούν δυο μεγάλοι αμερικανικοί κολοσσοί αερομεταφορών.

Η αμερικανική κυβέρνηση σταμάτησε από χθες να χρηματοδοτεί τη μισθοδοσία των εργαζομένων επειδή τα αεροσκάφη είχαν καθηλωθεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του κορωνοϊου.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας United Airlines επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι αρχίζει να απολύει περίπου 13.000 από τους εργαζομένους της.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας American Airlines ανακοίνωσε επίσης χθες ότι θα αρχίσει από σήμερα να αναστέλλει τις συμβάσεις 19.000 εργαζομένων της. Η κυβέρνηση χρηματοδοτούσε εν μέρει τη μισθοδοσία των πιλότων, των εργαζομένων στα γκισέ και των μηχανικών.

Οι διαπραγματεύσεις των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για το νέο σχέδιο στήριξης της οικονομίας, που επαναλήφθηκαν χθες Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, δεν έχουν ακόμη καταλήξει.

Οι κοινοβουλευτικοί προσπαθούν παράλληλα να επιτύχουν την έγκριση κειμένου που αφορά την παράταση του προγράμματος ενίσχυσης του τομέα των αερομεταφορών.Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών διαβεβαίωσαν πάντως τους υπαλλήλους τους, σε μηνύματά τους που συμβουλεύτηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι εάν τις προσεχείς ημέρες οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι καταλήξουν σε συμβιβασμό, θα ακυρώσουν τις απολύσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/10/2020