Ελλάδα

Στους δρόμους τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ – Θετικός στον κορωνοϊό οδηγός στο μετρό

01.10.2020 | 13:18 Eνσωμάτωση

Από σήμερα ενισχύονται οι γραμμές των λεωφορείων προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα συνωστισμού αλλά και των τεράστιων καθυστερήσεων. Συνολικά θα ενισχυθούν 60 περιφερειακές γραμμές με 200 λεωφορεία ΚΤΕΛ και 550 οδηγούς.

Συναγερμός στο Μετρό της Αθήνας, καθώς οδηγός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ασυμπτωματικός, έκανε τεστ και διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19, ενώ χθες ανέβασε πυρετό και η σύζυγός του. Ο οδηγός υπεβλήθη σε τεστ όταν ενημερώθηκε ότι διαγνώστηκαν θετικοί οι γονείς του.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και τέθηκαν σε ισχύ όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας στο Μετρό. Όσοι συνάδελφοι του οδηγού ήρθαν σε επαφή μαζί του, θα κάνουν τεστ, ενώ σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Στο μεταξύ, από σήμερα βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα 10 νέα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Σταδιακά, τις επόμενες μέρες έως τα τέλη Οκτωβρίου, θα κυκλοφορήσουν συνολικά 200 λεωφoρεία των ΚΤΕΛ, ώστε να ενισχυθούν οι αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας και να περιοριστεί ο συγχρωτισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα λεωφορεία αυτά θα καλύψουν τα περιφερειακά δρομολόγια, ώστε να «απελευθερωθούν» αστικά λεωφορεία, που θα μετακινηθούν στα πιο επιβαρυμένα δρομολόγια στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον 300 λεωφορεία με leasing, ηλικίας μέχρι 10 ετών, αναμένονται μέχρι τέλος του χρόνου – αρχές Ιανουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/10/2020