Ελλάδα

Πώς μια κηδεία έφερε lockdown σε τέσσερα χωριά στη Θήβα και ένα στη Χαλκίδα

01.10.2020 | 13:20 Eνσωμάτωση

Εκτός από τις κλειστές δομές με ηλικιωμένους, συναγερμός έχει σημάνει από χθες και σε χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας.

Μία 63χρονη που νοσηλεύεται με κορωνοϊο στο ΝΙΜΤΣ είχε πάει εμπύρετη σε κηδεία στη Θήβα στην οποία παραβρέθηκαν 200 άτομα απο πέντε γειτονικά χωριά.

Στα χωριά επιβλήθηκε lockdown και θα πραγματοποιηθούν 1.200 ιχνηλατήσεις.

Συναγερμός έχει σημάνει σε τέσσερα χωριά στη Θήβα και σε ένα στη Χαλκίδα λόγω κρούσματος σε 63χρονη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε σε κηδεία συγγενικού της προσώπου η οποία έγινε τις προηγούμενες μέρες στο χωριό Μουρίκι της Θήβας. Ο συνωστισμός που υπήρξε στην κηδεία στάθηκε η αφορμή για τοπικά lockdown σε πέντε χωριά.

Όπως είπε στο Mega ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου, στην κηδεία ήταν πάνω από 200 άτομα από διάφορα χωριά και δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται να διενεργηθούν πάνω από 1.000 τεστ από τον ΕΟΔΥ σε τρία χωριά Μουρίκι, Υπατον και Λουτουφί.

Η 63χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Χθες το απόγευμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των οικισμών Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας για:

– Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.

– Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

– Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων

– Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

Παράλληλα μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έγινε σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/10/2020