Ελλάδα

Παρέμβαση του εισαγγελέα για το γηροκομείο με τα 40 και πλέον κρούσματα

01.10.2020 | 20:02

Την ώρα που τα ασθενοφόρα απομακρύνουν τον ένα τρόφιμο μετά τον άλλο από το γηροκομείο «Αττική», η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναζητά τυχόν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων του γηροκομείου, με τα τουλάχιστον 40 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ παράλληλη έρευνα ξεκινά και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Είναι λίγο μετά τις 6:30 το πρωί. Η επιχείρηση εκκένωσης του γηροκομείου «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου οι αρχές εντόπισαν μία νέα κορωνοϊού, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η ροή των ασθενοφόρων συνεχίζεται αμείωτη μέχρι της 3 το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα, ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων απολυμαίνουν όλους τους χώρους του οίκου ευγηρίας, αλλά και τους γύρω δρόμους.

Αμέσως, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα για τον αποκλεισμό της δομής, ενώ επί τόπου έσπευσαν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας στον οίκο ευγηρίας τρόμαξαν τους ειδικούς.

Αν και ακόμα δεν έχει βρεθεί ο ασθενής 0, οι αρχές εκτιμούν ότι όλα ξεκίνησαν από έναν νοσηλευτή που είχε νοσήσει από την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον γιατρό της κλινικής, τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί.

Κάτοικος της περιοχής υποστηρίζει, πάντως, πως η δομή παραβίαζε συστηματικά τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Παρά τις υποσχέσεις τις κυβέρνησης για αυστηρούς ελέγχους και αυστηροποίηση στα πρωτόκολλα ασφαλείας , διαπιστώνονται μεγάλα κενά.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στο γηροκομείο μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου δεν είχαν ανησυχητικά ευρήματα.

Αυξάνεται η λίστα των κρουσμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα συνεχόμενα τεστ ακόμη τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, ωστόσο γίνεται και επανέλεγχος, ενώ η ιχνηλάτηση είναι σε εξέλιξη.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ από το πρωί έκαναν τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και το προσωπικό ενώ το γηροκομείο επισκέφθηκε και στο σημείο βρέθηκε και η Αρχή Διαφάνειας ώστε να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα.

Από το πρωί πολλοί κάτοικοι είπαν στο MEGA πει ότι η κλινική χρησιμοποιούσε αλλοδαπούς για την καθαριότητα και για εργασίες, οι οποίοι έμπαιναν και έβγαιναν στην κλινική χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας.

Συνεργεία του δήμου απολυμαίνουν συνεχώς το χώρο και την ευρύτερη την περιοχή.

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τι συνέβη.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/10/2020

Ελλάδα