Καιρός

Με ζέστη και αφρικανική σκόνη ξεκινά ο Οκτώβριος – Πού θα βρέξει

01.10.2020 | 11:48

Ο Οκτώβρης ήρθε με σχετικά καλοκαιρινή διάθεση , καθώς το πρώτο δεκαήμερο θα θυμίζει περισσότερο Ιούλιο, με θερμοκρασίες να πλησιάζουν τους 35 βαθμούς.

Τις επόμενες μέρες εκτός από τη ζέστη , θα μας απασχολήσει και η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο και  τα δυτικά. Βροχοπτώσεις ασθενούς προς μέτριας έντασης, αλλά θα σημειωθούν τοπικά πρόσκαιρες καταιγίδες στο Ιόνιο και από την Ήπειρο μέχρι και τα νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου. Πιθανόν να βρέξει τοπικά και σε περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου και στη Θράκη, ωστόσο ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί.Στην υπόλοιπη χώρα, θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις , οι οποίες στα ηπειρωτικά θα είναι παροδικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24-26 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 27 στην Πελοπόννησο και μέχρι 27-29 οι μέγιστες στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 4-5 και το απόγευμα θα ενισχυθούν στα  6 μποφόρ, νότιοι και στο Αιγαίο σε ήπιες γενικά εντάσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Για την Αττική περιμένουμε ήλιο με νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές προς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 17-26 και οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μικρή πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 15-25 και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις στο Θερμαϊκό , θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, 3-4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , το Σάββατο θερμές αέριες μάζες από τη Αφρική, θα ζεστάνουν τον καιρό, με θερμοκρασίες καλοκαιρινές κοντά στους 30 και τοπικά στα δυτικά 32 βαθμούς, σκόνη από τη Αφρική  και υγρασία. Ωστόσο στα βόρεια περιμένουμε τοπικές βροχές ,περισσότερη ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές νεφώσεις και νοτιάδες στα πελάγη 3-5 και στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 6-7.

Κλείνοντας,την Κυριακή παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια. Μεγάλη θα είναι η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα ,ειδικά στα δυτικά κεντρικά και νότια, με νοτιάδες μέχρι 5 μποφόρ στο Αιγαίο και 6-7 στο Ιόνιο. Το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η θερμοκρασία , καθώς θα σκαρφαλώσει το μεσημέρι στους 30-34 βαθμούς Κελσίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/10/2020

Καιρός