Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εξιτήριο μετά από 40 ημέρες για τη 17χρονη στο ΑΧΕΠΑ

01.10.2020 | 20:57

Για 20 ημέρες έδινε μάχη για την ζωή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ διασωληνωμένη. Η 17χρονη κοπέλα που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό πήρε το βράδυ της Τετάρτης εξιτήριο. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που θεώρησαν από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας της προσωπικό τους στοίχημα να νικήσει τον ιό, την αποχαιρέτισαν με συγκίνηση.

Σε κλίμα συγκίνησης η 17χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη πήρε εξιτήριο -υπό άκρα μυστικότητα- από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον ιό. Έμεινε διασωληνωμένη για περισσότερες από 20 ημέρες και επέστρεψε στο σπίτι της, νικήτρια.

Η κοπέλα ήταν το μικρότερο σε ηλικία «θύμα» του κορωνοϊού. Η περίπτωσή της απασχόλησε έντονα την επιστημονική κοινότητα, καθώς πέραν του νεαρού της ηλικίας της δεν υπήρχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

Ακόμα και τώρα οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα για το τι την οδήγησε στη ΜΕΘ.

Η κοπέλα είχε νοσήσει ύστερα από διακοπές στη Χαλκιδική. Ανέβασε πυρετό και μέσα σε λίγες ώρες η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία. Νοσηλεύτηκε για 40 ημέρες. 40 δύσκολες ημέρες μακριά από την οικογένειά της. Η αισιοδοξία της όμως έδινε δύναμη ακόμα και στους γιατρούς.

Τέλος καλό όλα καλά για τη 17χρονη κοπέλα που ξεκίνησε ήδη συνεδρίες αποκατάστασης μετά την πολυήμερη νοσηλεία της, και πλέον είναι στο σπίτι της, κοντά στην οικογένειά της.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/10/2020

Ελλάδα