Ελλάδα

Γηροκομείο – «υγειονομική βόμβα» στον Αγ. Παντελεήμονα – Ανησυχία για την διασπορά στην Αττική

01.10.2020 | 12:59

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα ύστερα από τον εντοπισμό 40 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα μισά από τα κρούσματα έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Τρομάζει η διασπορά στο γηροκομείο

Χθες, το απόγευμα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας σήμανε συναγερμός, αφού σε προγραμματισμένο έλεγχο σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού.

Αμέσως, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα για τον αποκλεισμό της δομής, ενώ επί τόπου έσπευσαν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς για να εκτιμήσουν το μέγεθος της διασποράς.

«Η Αθήνα δεν πήρε το μάθημά της»

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας στον οίκο ευγηρίας τρόμαξαν τους ειδικούς. Κάποιοι νοσηλευτές νοσούσαν εδώ και δύο εβδομάδες, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνά τα 40. Η έκταση της διασποράς, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς η θνητότητα στους ηλικιωμένους είναι ιδιαίτερα

Σήμερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στο γηροκομείο για επαναληπτικά τεστ κορωνοϊού, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για την «εισχώρηση» του κορωνοϊού στη δομή αλλά και για το αν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας.

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων 

Ο κορωνοϊός δείχνει να μην πτοείται από τα μέτρα, αφού οι κρίσιμοι δείκτες, όπως ο αριθμός των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων, παραμένουν στα ύψη. Χθες καταγράφηκαν 354 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, τα 195 από τα οποία εντοπίστηκαν στην Αττική. 3 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 78 διασωληνωμένοι ασθενείς συνέχιζαν να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Μεγάλη η διασπορά στην Αττική

Η διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική, φοβίζει τους ειδικούς, αφού η ασυνειδησία ορισμένων πολιτών – όπως φάνηκε και στην περίπτωση του γηροκομείου «Αττική» -, μπορεί να οδηγήσει σε εκτόξευση τον αριθμό των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, «φρακάροντας» το σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλη λύση από τη λήψη και νέων ακόμα πιο αυστηρών μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/10/2020

Ελλάδα