Ελλάδα

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά κατά τη διάρκεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

01.10.2020 | 19:52

Μολότωφ, πέτρες και δακρυγόνα είχαμε το πρωι μπροστά στη Βουλή. Ολα ξεκίνησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων που βρισκόταν στο τέλος της πορείας των μαθητών άρχισε να πετά πέτρες στις διμοιρίες που είχαν παραταχθεί μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών. 

Μολότοφ πέτρες και καπνογόνα μπροστά από τη Βουλή. Και ενώ η μαθητική πορεία βρίσκεται σε εξελιξη ομάδα ατόμων με κουκουλεσ που βρίσκεται στο τέλοσ της πορείας αρχίζει να πετά μολότοφ και καπνογόνα στις διμοιρίεσ των Ματ μπροστα από τον άγνωστο στρατιωτη…

Έξω από τη Βουλή επικρατεί ένταση. Οι αστυνομικοί απαντόύν με χημικά. Η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική…Φοιτητές και μαθητές τρέχουν πανικόβλητοι ενώ οι κουκουλοφόροι γίνονται ένα με την πορεια και εξαφανίζονται…

H αστυνομία προχώρησε σε 2 συλλήψεις νεαρών 17 και 20 ετών.0 17χρονος συμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είναι ένας από αυτούς που εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ.

Νωρίτερα χιλιάδες μαθητές εκπαιδευτικοί γονείς και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή με αίτημα τις ασφαλείς συνθήκες στα σχολεία εν μέσω πανδημίας….

Φωνάζοντας συνθήγματα και κρατώντασ μεγάλα πανό που λένε η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία , δώστε λεφτά για την παιδεία….οι μαθητές διαμαρτύρονται…

Στους δρόμους οι μαθητές και στη Θεσσαλονίκη

Και στη Θεσσαλονίκη μαθητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο ζητώντας ασφαλή σχολεία…Οι μαθητες ανέφεραν ότι δε θα κανουν πισω και θα συνεχίσουν τις καταλήψεις.

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης μπαίνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Η κ. Κεραμέως αντί να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους επιλέγει την καταστολή και τα δακρυγόνα. Οι απειλές που εκτοξεύει απλά αναδεικνύουν το δικό της αδιέξοδο»

«Η επίδειξη πυγμής απέναντι στην νέα γενιά, μόνο αδυναμία προδίδει»

«Οι μαθητές έχουν δίκιο είμαστε όλοι μαζί τους. Υπάρχουν λύσεις τώρα. Τι δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση;»

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρά τους εκβιασμούς και τις συκοφαντίες της κ. Κεραμέως έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, τονίζει το ΜέΡΑ25.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/10/2020

Ελλάδα