Ελλάδα

Ένταση σε υπό κατάληψη σχολείο στην Πάτρα: Πατέρας εναντίον μαθητών

01.10.2020 | 20:41

Φουντώνει το κύμα των καταλήψεων σε όλη τη χώρα, καθώς τουλάχιστον 700 είναι τα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη με τα 300 από αυτά να βρίσκονται στην Αττική. Σκηνές μεγάλης έντασης εκτυλίχτηκαν στην Πάτρα έξω από σχολείο, όταν γονιός που ήθελε να σταματήσει η κατάληψη διαπληκτίστηκε με μαθητές. Η κάμερα του MEGA ήταν εκεί.

Τον νομό στα χέρια του επιχειρεί να πάρει ένας γονέας και επιχειρεί να σπάσει την πόρτα του 2ου Λυκείου της Πάτρας που βρίσκεται υπό κατάληψη. Εκτός εαυτού επιτίθεται μαινόμενος κατά των μαθητών που βρίσκονται μπροστά του.

Οι μαθητές δεν υποχωρούν. Προσπαθούν να απωθήσουν τον άντρα. Ένας άλλος γονέας παρεμβαίνει. Η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Οι μαθητές ζητούν το MEGA.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν οι καθηγητές του σχολείου με τους εκπροσώπους των μαθητών. Ο συγκεκριμένος γονέας που βρέθηκε εκεί απαίτησε να ανοίξει άμεσα το σχολείο.

Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο αργότερα ενώ εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές το γεγονός ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν παρενέβη στο περιστατικό.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε ολόκληρη την χώρα και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 700 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη σε ολόκληρη την χώρα ενώ στην Αττική ξεπερνούν τα 300.

Οι μαθητές ζητούν μεταξύ άλλων την δημιουργία σχολικών τμημάτων με όριο τα 15 άτομα, μικρότερες διδακτικές ώρες και συνεχή χορήγηση μασκών και αντισηπτικών σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/10/2020

Ελλάδα