Ελλάδα

Συναγερμός μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων

30.09.2020 | 12:54

Συναγερμός έχει σημάνει για τη ραγδαία άνοδο που παρουσίασαν το τελευταίο 24ωρο οι νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να ανακοινώνει το απόγευμα της Τρίτης 416 κρούσματα. 

Αυτός ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, ενώ αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των δια σωληνωμένων.

Οι αριθμοί τρομάζουν. Για μία ακόμη ημέρα τα περισσότερα από τα μισά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική. 240 άτομα μολύνθηκαν από κορονοϊό στο λεκανοπέδιο, αριθμός- ρεκόρ, που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής που συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα είναι το κέντρο της Αθήνας και τα δυτικά προάστια.

Με την Αττική να βρίσκεται στο κόκκινο, οι πολίτες ανησυχούν πλέον για το τι έπεται καθώς μια πτώση της θερμοκρασίας θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην εξάπλωση του ιού.

Ανάλυση των κρουσμάτων

Από τα 416 χθεσινά κρούσματα, τα 355 είναι εγχώρια και τα 55 συνδέονται με γνωστές συρροές. Τα δέκα από αυτά συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Με τον κορωνοϊό να καλπάζει και τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο τα νέα μέτρα στην Αττική φαίνεται ν’ αποτελούν μονόδρομο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/09/2020

Ελλάδα