Κόσμος

Καλιφόρνια: Η κλιματική κρίση οφείλεται για τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές

30.09.2020 | 13:37 Eνσωμάτωση

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια. 

Από τον Ιανουάριο, έχουν κάνει στάχτη 15 εκατομμύρια στρέμματα, ενώ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 29 ανθρώπους.

Οι πυρκαγικίες ενισχύονται από τους καύσωνες, τους ισχυρούς ανέμους και τα ακραία φαινόμενα που επιστήμονες  συνδέουν με την κλιματική κρίση.

Στο έλεος της φωτιάς βρίσκονται από το απόγευμα της Δευτέρας και οι διάσημοι αμπελώνες της Κοιλάδας της Νάπα, γνωστοί για τα κρασιά της. Δέντρα και οινοποιεία κάηκαν στις φλόγες.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα. Μια μέρα μετά, οι εικόνες καταστροφής που καταγράφονται μέσα στα αποκαΐδια και κάτω από τον κατακόκκινο ουρανό προκαλούν θλίψη.

Οι πυρκαγιές στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής φέτος χαρακτηρίζονται ιστορικές καθώς έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές. Χιλιάδες ζώα και δάση έχουν χαθεί στις φλόγες. Φλόγες που απελευθέρωσαν τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Το πλήγμα στην οινοποιία βαρύ με τις φωτιές να σαρώνουν και τους αμπελώνες της Καλιφόρνια. Το γεγονός αυτό που θα επιφέρει κατακόρυφη μείωση στην παραγωγή κρασιού τόσο στην περιοχή όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου που γινόταν εισαγωγή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/09/2020