Ελλάδα

Μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες για να μη χαθούν οι σχολικές ώρες

30.09.2020 | 12:49 Eνσωμάτωση

Το υπουργείο Παιδείας περνά στην αντεπίθεση προκειμένου να περιοριστούν οι χαμένες διδακτικές ώρες. Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση χαμένων ωρών θα γίνεται μάθημα και τα Σάββατα αλλά και τις αργίες.

Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι από αύριο ξεκινάει υποχρεωτικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με την ίδια, με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.  Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν  μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει  την πρόσβαση στην εκπαίδευση» υπογραμμίζει στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους καταληψίες των σχολικών μονάδων.

Πάνω από 700 σχολεία τελούν υπό κατάληψη πανελλαδικά. Οι μαθητές ζητούν μεγαλύτερες αίθουσες, λιγότερους μαθητές στις τάξεις, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, ενώ αύριο ετοιμάζονται για νέο συλλαλητήριο.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέδωσε έναν «οδηγό» συνοψίζοντας τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τον κορωνοϊό- πρόκειται για οδηγίες σε γονείς και παιδιά, σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα

Τονίζουν ότι τα παιδιά μπορούν το ίδιο εύκολα με τους ενήλικες να μεταδώσουν τον ιό και παραθέτουν τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/09/2020