Ελλάδα

Επεισόδια μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και αστυνομικών έξω από το υπ. Υγείας

30.09.2020 | 12:50 Eνσωμάτωση

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Υγείας, όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Οι αστυνομικοί των ΥΜΕΤ απώθησαν με ασπίδες και περιορισμένη χρήση χημικών τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία που διαδήλωσαν μπροστά από το υπουργείο Υγείας.

Μία γυναίκα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. Λίγα λεπτά αργότερα, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν για δεύτερη φορά τον φραγμό της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί όμως τους απώθησαν ξανά με τις ασπίδες.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 9 το πρωί, όταν συμβασιούχοι και μέλη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό.

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσει με τις διμοιρίες των ΥΜΕΤ να τους κατευθύνουν στα πεζοδρομία.

Στα επεισόδια βρίσκονταν και συμβασιούχοι τους κέντρου Υγείας Ελευσίνας οπού τις επόμενες εβδομάδες θα απολυθούν τονίζοντας πως οι ελλείψεις στον κλάδο της υγείας είναι τεράστιες.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ ζητά αρχικά την παράταση των συμβάσεων και στη συνέχεια την μονιμοποίησή τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/09/2020