Ελλάδα

Αποκλειστικό: Η μάχη των υγειονομικών με τον κορωνοϊό στις ΜΕΘ

30.09.2020 | 21:17 Eνσωμάτωση

Η κάμερα του MEGA και η Ευαγγελία Μαρινάκη μπήκαν στην κλινική covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και κατέγραψαν την προετοιμασία των γιατρών που γίνεται με προσεκτικές κινήσεις, χωρίς περιθώρια λάθους πως φορούν τις ειδικές στολές λίγο πριν μπουν στον θάλαμο, τον αγώνα που δίνουν στο πλευρό των ασθενών αλλά και τις περιγραφές τους για το πόσο απρόβλεπτος είναι αυτός ο ιό , πως είδαν ασθενεις μέσα σε λίγες ώρες να παρουσιάζουν ραγδαία επιδείνωση και να χρειάζονται οξυγόνο.

Είναι η στιγμή που η γιατρός θωρακισμένη με διπλά γάντια, ολόσωμη στολή και προστατευτικά γυαλιά μπαινει στο δωμάτιο ενός ασθενούς με κορωνοιό στην ειδική κλινική covid που έχει δημιουργηθεί στον 3ο όροφο του ΠΑΓΝΗ.

Σε όλα τα δωμάτια έχουν τοποθετηθεί κάμερες οι οποίες συνδέονται με μια κεντρική οθόνη για να μπορούν οι γιατροί να παρακολουθούν τους ασθενείς συνεχώς.

Οσες φορες και να το έχουν κάνει, πάντα τους πιάνει ένα δέος όταν πρέπει να μπουν σε ένα μολυσματικό δωμάτιο.

Η προετοιμασία για την είσοδο σε έναν μολυσματικό χώρο δεν είναι ευκολη, απαιτεί χρόνο και προσεκτικές κινήσεις.

Οι ασθενείς είναι φοβισμένοι, εχουν μια μόνιμη αγωνία στα ματια τους και κάποιες φορές εχουν τρομερή ανάγκη για οξυγόνο.

Η αγωνία όμως αποτυπώνεται και στα μάτια των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που δίνουν τον πιο δύσκολο αγώνα για να τους βοηθήσουν έχοντας απέναντι τους έναν ιό απρόβλεπτο, που δεν κάνει διακρίσεις.

Η πιο δύσκολη στιγμή στην κλινική είναι όταν ενας ασθενής ξαφνικά παρουσιάζει επιδείνωση και πρέπει επειγόντως να εισαχθεί στην μεθ.

Μεταξύ των ασθενών που έχουν νοσηλευτεί στην κλινική του ΠΑΓΝΗ υπήρξαν και νέοι άνθρωποι ή κάποιοι που μέχρι να νοσήσουν δεν πίστευαν στον κορωνοιό.

Από την αρχή της πανδημίας η κλινική του ΠΑΓΝΗ εχει ανταποκριθεί στην υγειονομική κρίση. Απόδειξη ότι μέχρι σήμερα δεν εχει υπάρξει ούτε ένα περιστατικό μόλυνσης υγειονομικού αλλά ο φόβος πάντα υπάρχει τόσο για τους ίδιους όχι και για τις οικογενειες τους ειδικότερα εάν οι συνθήκες δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/09/2020