Ελλάδα

Συναγερμός για τα 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

28.09.2020 | 20:57

Συναγερμός σήμανε το πρωί στις λιμενικές αρχές Πειραιά και Ηρακλείου αλλά και τον ΕΟΔΥ. Στο κρουαζιερόπλοιο Μάιν Σιφ 6 εντοπίστηκαν μέλη του πληρώματος θετικά στον κορωνοϊό ενώ το πλοίο ήταν ανοιχτά της Μήλου. Αμέσως ξεκίνησαν ενέργειες για να βρεθεί η γρηγορότερη αλλά και πιο ασφαλής λύση για τους 1588 επιβαίνοντες.

Από τα 150 τεστ ταχείας ανίχνευσης που έγιναν χθες στα 666 μέλη του πληρώματος- εντός του πλοίου-, 12 βγήκαν θετικά. Οι 23 Έλληνες ναυτικοί βγήκαν αρνητικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλοδαποί ναυτικοί ηλικίας από 24 έως 40 ετών είναι ασυμπτωματικοί.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να αγκυροβολήσει στον Πειραιά αύριο νωρίς το πρωί. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επιβιβαστεί στο κρουαζιερόπλοιο για διενέργεια νέων τεστ.

Το πλοίο αναχωρούσε κάθε Κυριακή βράδυ από Ηράκλειο, κάθε Τρίτη ξημερώματα ήταν στον Πειραιά και κάθε Παρασκευή ταξίδευε στην Κέρκυρα. Το πρώτο δρομολόγιο έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου, το δεύτερο στις 20 Σεπτεμβρίου και το τρίτο ήταν χθες 27 Σεπτεμβρίου. Χθες στις 10 το βράδυ το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε όπως ήταν προγραμματισμένο για την 7ημερη κρουαζιέρα του.

Οι 922 επιβάτες του πλοίου έφτασαν χθες το απόγευμα αεροπορικώς από πόλεις της Γερμανίας στη Κρήτη, επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία και μεταφέρθηκαν απευθείας στο κρουαζιερόπλοιο προσκομίζοντας αρνητικά αποτελέσματα για κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/09/2020

Ελλάδα