Πολιτική

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τον Μάικ Πομπέο

28.09.2020 | 22:55

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν αποθρασύνεται ανοίγοντας διαρκώς νέα μέτωπα, Αθήνα και Ουάσιγκτον σφραγίζουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε ασφάλεια/άμυνα, ενέργεια και επενδύσεις.  

Δένδιας και Πομπέο στην κοινή δήλωσή τους – επαναβεβαιώνουν την κοινή πεποίθησή τους ότι «Τα ζητήματα θαλασσίων ζωνών πρέπει να επιλύονται ειρηνικά και με βάση το διεθνές δίκαιο».

Άνδρες των ΕΚΑΜ με το δάχτυλο στη σκανδάλη, ελικόπτερα και αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ακολουθούσαν σε κάθε του βήμα τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Σούζαν επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο.

Ο Μάικ Πομπέο απόψε θα φιλοξενηθεί στο πατρικό σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά και το πρωί θα επισκεφθούν τη Σούδα.

Στις συναντήσεις των δυο πλευρών – η Ελλάδα θα συμμετάσχει με τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τη Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

Ο Ερντογάν συνέχισε την παρελκυστική του τακτική απειλώντας και επιβεβαιώνοντας την νεοοθωμανική του λογική.

Την ώρα που Αθήνα και Άγκυρα ετοιμάζονται για τις διερευνητικές επαφές η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ εξήγγειλε την διεξαγωγή της ευρείας κλίμακας άσκησης ΕΦΕΣ μια ανάσα από τις Οινούσσες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/09/2020

Πολιτική