Κόσμος

Αιματηρές μάχες μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων, με εμπλοκή τζιχαντιστών

28.09.2020 | 21:53

Με την υποστήριξη χιλιάδων εμπειροπόλεμων τζιχαντιστών από τη Συρία, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν σφυροκοπά τις θέσεις των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σε όλο το μήκος του μετώπου.

Και οι δυο πλευρές στα πολεμικά ανακοινωθέντα μιλούν για δεκάδες νεκρούς, ενώ φαίνεται ότι οι Αζέροι κατέλαβαν μερικά χωριά, χωρίς να πετύχουν όμως να αποκόψουν τους Αρμένιους της ορεινής περιοχής. Η αρμενική πλευρά αναφέρει ότι ανακατέλαβε ήδη ορισμένα χωριά ενώ κινητοποιεί τους εφέδρους.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός Τύπος πανηγυρίζει για αυτά τα βίντεο των Αζέρων που υποτίθεται ότι δείχνουν απανωτά πλήγματα κατά αρμενικών τανκς και οχυρών θέσεων από τουρκικά drone.

Η Αρμενία κατήγγειλε ότι η Τουρκία έχει μεταφέρει 4 χιλιάδες μισθοφόρους από τη βόρεια Συρία, που πλέον μάχονται στο πλευρό των Αζέρων. Η Άγκυρα διαψεύδει, αλλά το πρακτορείο Ρόιτερς με αποκλειστικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι μόνο από μια ισλαμιστική οργάνωση της Συρίας αποσπάστηκαν 1.000 μαχητές για να πολεμήσουν τους Αρμένιους με μισθό 1.500 δολάρια το μήνα.

Διεθνείς αναλυτές εκφράζουν φόβους για γενίκευση του πολέμου στον ενεργειακό κόμβο του Καυκάσου, με την άμεση εμπλοκή της Τουρκίας, ίσως και της Ρωσίας. Μόλις πριν από ένα μήνα είχαν γίνει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/09/2020

Κόσμος