Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Μοσχάτο μετά από κρούσμα σε γονέα

08.09.2020 | 07:25 Eνσωμάτωση

Κλειστός θα παραμείνει για 14 ημέρες ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Μοσχάτου, καθώς γονέας νηπίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το νήπιο είχε προσέλθει την Πέμπτη και την Παρασκευή στον σταθμό, ενώ την Δευτέρα παρέμεινε προληπτικά στο σπίτι.

Ο γονέας ενημέρωσης το πρωί της Δευτέρας (7/9), τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΟΠΑΚΑ) του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, ο οποίος επικοινώνησε και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό και με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο ΔΟΠΑΚΑ ενημέρωσε τους γονείς των νηπίων, διέκοψε τη λειτουργία του νηπιακού τμήματος για 14 ημέρες, προχώρησε στην απολύμανση των χώρων και έθεσε όλες τις δασκάλες του τμήματος εκτός υπηρεσίας για 14 ημέρες.

Μιλώντας στην κάμερα του MEGA o δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου υπογράμμισε πως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, με τα παιδιά του τμήματος (10) , αλλά και το προσωπικό που ήρθε σε επαφή να μένουν σε προληπτική 14ημερη καραντίνα.

Tέλος ο κ.Ευθυμίου μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε πως ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και των βραφονηπιακών σταθμών του δήμου.